Evenementen

Motor Vrienden Biervliet organiseert de 26e Haringrit

Ook dit jaar organiseert Motor Vrienden Biervliet weer de Haringrit en wel voor de zesentwintigste keer. Dit is een toeristische motortoertocht voor clubleden en derden. Zoals gebruikelijk wordt deze rit tijdens de Geuzenfeesten verreden, dit keer op donderdag 30 mei Hemelvaartsdag.

motor1

De deelnemers worden door middel van tijdelijke bewegwijzering naar de markt van Biervliet geleid. Daar worden in de Tuinstraat en de Havenstraat de motoren geparkeerd. Het publiek heeft dan de mogelijkheid om de machines in al hun glorie te bewonderen. En er zullen vele verschillende motorfietsen te zien zijn want de Haringrit is een rit voor alle motoren. Dus aan leeftijd, merk, vermogen e.d. worden geen voorwaarden gesteld.

IMG_3738

Vanaf 9.00 tot 12:00 uur kunnen de motorrijders zich inschrijven aan de inschrijftafel op de markt voor de Haringrit. Deelname kost € 7,- per motorrijder, een consumptie koffie of thee inbegrepen. De passagier mag gratis meedoen. De deelnemer krijgt een routeboekje en kan aan de hand van een puntsgewijze omschrijving met situatieschets (bol-pijl methode) en afstanden aan de toertocht beginnen. De route kan ter plaatse ook geüpload worden in het Gps systeem.(Garmin en TomTom) Het traject bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat voornamelijk door Oost Zeeuws-Vlaanderen (klein stukje België) en is ongeveer 130 km lang. Het tweede deel gaat door West Zeeuws-Vlaanderen en is ongeveer 70 km lang. Vertrek, doorkomst (ophalen route, 2e deel) en aankomst is in Biervliet.

motor2

De rit staat in het teken van kloosters, die historisch gezien van invloed zijn geweest op de vorming en de ontwikkelingen in Zeeuws-Vlaanderen. De meeste kloosters en bezittingen van die kloosters zijn niet meer als zodanig herkenbaar in het land. Echter vele huidige namen van (polder)gebieden, dijken, dorpen en andere geografische locaties verwijzen nog wel op een of andere manier naar die kloosters en zijn als zodanig terug te vinden in het landschap. Kloosters die voornamelijk in de middeleeuwen in Zeeuws-Vlaanderen actief waren zijn bijvoorbeeld de St. Pieters, St. Baafs, Ten Duinen, Baudelo,

De Bijloke, Terhagen, Cambron en Ter Doest. Kortom een rit met een historisch tintje.

Onderweg worden er een aantal vragen gesteld over een bepaald object langs de route, en er een stempelpost. Er is een loterij waarbij het deelnamenummer tevens het lotnummer is. Meer informatie over de Haringrit en Motor Vrienden Biervliet, mail naar mvbiervliet@zeelandnet.nl, telefoon 0031(0)6-22956361 of bij één van de bij u bekende clubleden.

IMG_3541IMG_3732

One Reply to “Evenementen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s